Sunday, August 03, 2014

Phobia



Scopophobia is an anxiety disorder characterized by a morbid fear of being seen or stared at by others.

Anthropophobia is pathological fear of people or human company. Anthropophobia can be best defined as the fear of people in crowded situations.

Social Anxiety Disorder (social phobia) is an anxiety disorder characterized by overwhelming anxiety and excessive self-consciousness in everyday social situations. People with social phobia have a persistent, intense, and chronic fear of being watched and judged by others and of being embarrassed or humiliated by their own actions.

Dan aku ada fobia ni. Seriously tak selesa bila ada kat tempat yang ramai orang. Tak suka perasaan rasa diperhatikan, walaupun tau dorang bukan usha aku pun. Rimas. Takut. Just, uncomfortable.

With that being said, that's the reason aku tak turun dataran merdeka semalam, or mana2 perjumpaan yang melibatkan terlampau ramai orang, maaf pada yang mengajak.

It's cureable, please make du'a for me. I didn't attend many weddings, open houses, etc. Even raya kali ni, aku tak join family beraya. Just sempat beraya kat 2 rumah sahabat, dan 1 rumah sedara.

Aku tulis ni bukan nak bagitau kelemahan yang ada, tapi untuk menjawab kenapa aku tak selalu join aktiviti ke sana sini. Aku prefer buat kebanyakan perkara, sendiri. I can be totally crazy, comfortable, dengan beberapa orang sahabat rapat, they know me well. Aku bukan sombong.

Ada sesiapa yang ada gak fobia gini?
Read more here : http://tinyurl.com/pkbtdrd
Post a Comment