Monday, October 06, 2014

[18] 26th. Sahabat, for real!

Selain adik beradik dan keluarga yang confirm wish tiap2 tahun, 3 orang sahaja kawan yang wish pada hari lahir aku ke 26, 1 oktober 2014, rabu lepas. Lepas update status kat fb, baru ada yang wish. bahahahaha

Well, sebenarnya saja buat experiment. Aku hide birthday tu je kat fb. kalau compare dengan tahun tahun lepas, tak buat kerja seharian, dok reply emails, tweets, comments, wish sana sini semuanya sebab fb REMINDS them. keluar notification kan bila birthday seseorang tu? saja buat, sebab aku personally lupa tarikh lahir kawan yang lain, tau bulan je, tapi bila? dalam hati " ahh xpelah, nanti fb keluarkan lah reminder tu ", dan aku x suka tu.. fb tolong ingatkan, so people take that for granted. bukan tolak teknologi, tapi, ntah?

Bukan apa pun, but for some people yang remembers, bring me tears a bit, terharu beb! dan tiga2 orang ni i shouldn't used them, take them for granted. Paling terharu actually sorang sahabat ni. Even jarang jumpa, but he's actually be there for me. rabu lepas pun dia datang rumah lepak borak sat, walaupun rumah takde la jauh mana sebenarnya! haha! cuma, masing2 ada life masing2, quiet busy der.

Dia
- kawan baik aku dari form 1. bergaduh selalu. walau dia tukar sekolah teknik, still jumpa bila balik.
- kawan sekerja mcd lepas spm. sama2 rider, sama2 kitchen. selalu sama2
- dia teman aku masa arwah ayah meninggal. dari sebelum kebumi sampai selesai. ini paling terharu. sebab masa tu urusan pengebumian semua dekat shah alam, tak tahu la cemana dia leh datang.
- dia harapan, bila aku ada problem kat jalan raya. motor/kereta rosak. dia 1st aku carik.. walaupun kadang takdela membantu sangat. wahahaha. aku takkan lupa pesan dia masa aku awal2 dapat lesen motor. katanya, kena pakai kasut, jangan pakai selipar, nanti polis saman. baru2 ni ada excident motor sket, kaki bercalar,luka sebab pakai selipar.. mungkin indirect messages dia cuba nak jaga keselamatan aku? terbaik brroooo
- dia.. banyak lagi kalau nak cerita. tapi, dia inspirasi. dia, teman sejati. 
- dia.. Hasrul Ahmad. kawan macam dia ni, payah nak carik. tu je. love you brahhh.

Ni kenangan2 gambar aku dengan dia. banyak lagi kat album2 lama, tapi ni yang ada kat album2 fb yang lama..more to comes afterwards for sure :)































Hasrul Ahmad ni dah macam abang kandung aku.
Seriously, aku sayang dia.
sounds sooo gay. kbai.


Post a Comment